Povrćarstvo

Primjena lovnih biljaka – trap cropping metoda

Primjena lovnih biljaka tj. trap cropping metoda poznata je stoljećima. U manjoj ili većoj mjeri primjenjuje se u mnogim tradicionalnim sustavima uzgoja. Zbog brige o mogućim negativnim učincima pesticida na okoliš i zdravlje ljudi, u posljednjih nekoliko godina porastao je interes za istraživanjem ove metode i implementacijom iste u suvremene sustave proizvodnje.

Više o samoj metodi i primjeni u uzgoju rajčice i božićne zvijezde u zaštićenim prostorima pročitajte u brošuri!

*****

Tradicionalni uzgoj češnjaka na području dalmatinske Zagore

U jadranskom dijelu Hrvatske češnjak se tradicionalno uzgaja za vlastite potrebe te dijelom za tržište. Ljekovita svojstva češnjaka poznata su od davnina: antibakterijsko, antivirusno i antigljivično. Češnjak je vrlo adaptabilna biljka koja se prilagodila uzgoju u različitim pedološko-klimatskim uvjetima, ali ekotipovi iz jednog proizvodnog područja imaju razmjerno slabu mogućnost prilagodbe u novim proizvodnim područjima.

U narednoj brošuri možete vidjeti više detalja o uzgoju češnjaka.    

*****

Uzgoj povrća u krškim poljima

Krška polja imaju obilježja kontinentalne klime, zbog čega je kasni proljetni mraz česta pojava. Pogledajte u prezentaciji kako zaštititi svoje povrće od nepovoljnih vremenskih prilika i ubrzati dozrijevanje.